15 mai 2012

sentimentalisme.

Music: Stanfour - Life Without You
Gânduri: because afterall, you're my wonderwall.

Mi-a aparut la usa intr-o zi ploioasa. Picaturi reci ii alunecau din par, pe umeri, pe sani, pe coapse si apoi jos, unul dupa altul, pe betonul rece din holul blocului. Tremura toata si asta facea ca balta de apa rece de ploaie de pe jos sa se mareasca tot mai mult, tot mai repede. Cand am deschis usa imi zambea cu acelasi zambet pe care si-l lipea in mod fortat pe chip de cate ori facea o prostie prea mare chiar si pentru ea. Contrastand puternic cu fata ei chinuita, restul corpului arata parca scos din povestile cu zane, perfect, de copil. Ea era femeia-copil, cea din povestile mamei, cea care stie sa fie mama si fiica, femeie si copil, rege si regina. Paradoxul perfect.
"L-am imbratisat si l-am lasat sa plece. L-am lasat sa plece, ma intelegi?! Uite asa, uite asa de usor i-am dat drumul fara sa-l las sa-mi vada vreo lacrima. Cum am putut sa fac asta? Cum am putut sa-i pun la indoiala iubirea si sa-mi las dubiile sa ma imbrace ca o rochie cu corset care ma sufoca si pe el l-am aruncat ca pe o carpa veche?!"
Stateam in pragul usii si ma uitam in ochii ei caprui si in ei vedeam parcul si locul si banca unde au stat ultima oara. Chipul lui si degetele lungi cum ii trec prin par in incercarea de a le masca tremurul. Cealalta mana pe picior, strangandu-l indeajuns de tare pentru a se calma si totusi indeajuns de bland pentru a nu ii atrage ei atentia asupra degetelor inclestate. Ah, si apoi scena orgoliului. Oftatul. Uitatul in alta parte, apoi in ochii ei, apoi brusc prin ea. Ezita. Decide. Se ridica si pleaca.
"Crezi ca ma va mai iubi de-ar fi sa las anii sa treaca peste noi?"

Ce era sa-i spun eu? Cum sa-i explic ca el inca o iubeste si ca are s-o iubeasca, probabil, pentru totdeauna? Prima rana e cea mai adanca, cea care nu se vindeca niciodata, cea care la fiecare amintire adusa inapoi la suprafata se deschide iar si iar si sangereaza. Ea i-a facut rana asta si l-a lasat cu ea, fara pansament, in bataia vantului.
Image and video hosting by TinyPic

4 comentarii: