12 mai 2012

priveste cerul.

Music: Cher Lloyd - Love Me For Me
Gânduri: i was a flight risk with the fear of falling, wondering why we bother with love if it never lasts?

Se uita socata la el, ochii ei mari atintiti spre albastrul ireal din ochii lui. Blond, inalt, sincer uimit, usor amuzat, asteptand. Un zambet firav i-a aparut in coltul gurii dar si l-a mascat rapid cu mana, lasandu-se in acelasi timp pe celalat picior ca punct de sprijin. Ea continua sa stea nemiscata. Intrebarea inca plutea in aer si momentul acela parea ireal doar pentru ea, doar pentru simplul fapt ca nu se mai gandise pana atunci sa ii impartaseasca cuiva iluziile ei. Superstitios, babesc, da, dar pana acum a dat roade. O bucla blonda i-a alunecat usor pe langa obrazul rozaliu chiar si fara ajutorul machiajului.
"Ai suvite." a remarcat in treacat si a dat sa traga scaunul din fata ei. Obosise si el. S-a aplecat usor spre ea, asteptandu-se la o tresarire, ceva, orice. Nimic. A oftat si i-a indepartat suvita de pe fata. "Asa, mai bine. Acum, ti-am pus o intrebare simpla. Unde?"
In urma! Oricine ar raspunde asta. In urma, inchis cu sapte lacate si legat cu 45 de lanturi. Ala e trecutul. Acolo trebuie sa stea. Si atunci? Asta a blocat-o complet, in fata ochilor lui intrebatori. Trecutul ei e inca in umbra, langa ea mereu, abea asteptand sa-i murdareasca prezentul. Cu buze tremurande a reusit sa zambeasca si sa articuleze un "Nu stiu." timid.
"Esti paranoica." a luat el cuvantul. "Nu ai incredere in nimeni, nici macar in tine. Ti-e teama incontinuu, ai probleme, ai griji, uneori e prea mult pentru tine si le lasi sa te acapareze. Uneori nu te mai lasa in pace. Uneori vrei sa tipi si sa dai totul afara iar alteori vrei pur si simplu sa taci si sa speri ca daca vei fi indeajuns de tacuta o sa creada ca ai disparut de pe fata pamantului si au sa te lase in pace. As! Esti o visatoare intradevar. Nu ai ce cauta aici, ar trebui sa fugi inapoi in lumea ta plina de basme. De ce mai stai?"
"Pentru ca, in ciuda a toti si toate, in ciuda a tuturor lucrurilor care ma tortureaza uneori in noptile fara somn, eu tot cred ca merit si eu finalul meu fericit si nu doar intr-o poveste de adormit copii. Am sa-mi arunc trecutul cu lanturile si lacatele-i in ocean si n-am sa-l mai caut in veci."
S-a ridicat si a plecat, uimita inca de franchetea din vorbele lui. Cum a citit-o?!
Image and video hosting by TinyPic

Un comentariu: