12 septembrie 2010

fiecare trandafir cu spinul lui. a doua parte.

Ceaiul nu a venit imediat, dar nu a contat. Privea pierduta decorul pub-ului si ofta din cand in cand. Azi era gol, ciudat. De obicei canapelele din piele maro erau goale doar vara, pe la ora asta. Privea absenta peretii pictati si mai zambea cand dadea de o fotografie veche ce ii placea. Toata incaperea era cufundata intr-o penumbra tacuta. Puteai sa vezi orice, dar nu in detaliu. Lumina difuza din camera isi avea si ea efectul. Mereu i-a placut localul acesta, era retras, intim.
"Somewhere in this darkness there's a light that I can't find. Maybe it's too far away.. or maybe I'm just blind.." Tresari cand melodia se schimba brusc. Castile ii alunecasera din urechi in momentul cand se trantise prima oara pe canapea, un obicei vechi de al ei. Erau prea moi pentru a nu face asta. Unul din gesturile copilaresti tipice ei. A gasit, fara exagerare, o gramada de melodii dragute de cand vine aici. Cel sau cea -n-a aflat inca- care se ocupa cu muzica are gusturi destul de bune cand vine vorba de melodii.

Sunetul produs cand tava din metal a atins masuta scunda de cafea a trezit-o din reverie. Aburii ieseau in continuu din cana mare de ceai. Privea absenta la cum se ridicau usor si apoi dispareau in neant la fel de usor cum apareau din cana. A zambit parca pentru ea si si-a tinut capul sus, pentru prima oara in mult timp.
-Am fost o proasta. A fost primul lucru pe care i l-a adresat blondei in timp ce tipa se intorcea cu spatele sa plece catre bar. Blondei, curioasa din fire, i-au slipit ochii pentru o fractiune de secunda si s-a intors pe calcaie catre fata cu ochi de ciocolata. A zambit, Maria i-a zambit la randul ei si a inspirat adanc incat blonda a avut senzatia ca face asta dupa mult timp in care n-a mai respirat de loc.
-Ascult.

2 comentarii: