1 mai 2010

punct. si de la capat

"Bine, Anca. Treaba sta in felul urmator: ai stat prea mult degeaba. Ai asteptat prea mult. Ce credeai? Ca totul in lume e perfect si oamenii sunt minunati? Trezeste-te, papusa! Nu e chiar asa. Cat vrei sa mai astepti pana sa realizezi si tu asta? Urlu la tine de ceva timp si se pare ca tot nu vrei sa ma asculti. Ma auzi acum? Bine, e bine.
Asculta-ma bine, nu o sa ma repet, ca doar sunt tot "Anca".
Tu chiar credeai ca daca o sa te plangi la fiecare in parte de cat de mizerabila iti era viata, cat vroiai sa ai si tu o prietena, cat vroiai si tu sa imparti secrete cu cineva.. o sa impresionezi? Te rog! Te plangi doar ca sa te simti tu bine. Inceteaza, te strica! Si inceteaza sa te mai increzi atat de usor. Si te rog, inceteaza sa mai fi atat de maleabila. Stii prea bine ca unii se joaca cu tine. Dar nu face nimic, ramai asa. Lasa-i sa se joace. Dar asteapta.. asteapta pana le gasesti si tu punctul slab. Si atunci joaca-te si tu cu ei. Ca saracii.. s-or plicitisi sa se tot joace singuri. Parca se joaca mai bine in doi, nu crezi? Invata sa-i joci si tu pe degete, papusa. Stii ca poti, dar iti e frica. Treci peste, hai. E usor. Trebuie doar sa vrei. Mai stii cum a spus "cand in astfel de momente: incearca sa vezi frica, timiditatea si pudoarea ca pe niste chestii insignifiante. Pune-le undeva in spatele tau si sa nu te gandesti la ele decat atunci cand ai terminat tot ce aveai de facut sau spus."
Uite, sa nu mai crezi ca lumea se supara asa usor. Vai, nu! Unii doar se prefac. Si stii de ce? Ca sa te faca pe tine sa te simti vinovata si sa faci pana la urma ce vor ei. Da, nu stiai? Normal ca stiai, dar nu vrei sa recunosti. De ce incerci sa te ascunzi? Stii prea bine ca te cunosc. Doar sunt "Anca", nu?
Ai mai multa incredere in tine. Poti sa mergi si singura. E usor, crede-ma. Hai! Capul sus, spatele drept, zambeste si mergi. E mai usor decat crezi. Parca spuneai mai de mult ca o sa ai mai multa incredere in tine. Unde e? Vreau sa vad!
Nu le arata ca suferi. De ce sa stie? Chestia asta este rezervata doar Ancai. Ea e singura care trebuie sa stie daca sufera sau nu. Zambeste cand iti vine sa plangi. Zambeste cand esti fericita. Si mai ales zambeste ca sa le arati indiferenta ta. Stii cum e aia: "zambeste! asta ii baga in eroare"
Iti multumesc ca m-ai ascultat. Era si cazul sa iti deschizi urechile la ce aveam de spus. Hai Anca, zambeste!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu